ШКОЛА ФУДБАЛА ФК „ЦАР КОНСТАНТИН“ УЗ ПОДРШКУ ОПШТИНЕ
25.03.2010
Поводом успешне сарадње Градске општине Палилула са ФК „Цар Константин“, посебно у делу развоја и популаризације омладинског спорта, за представнике Школе фудбала овог клуба приређен je пријем. Овим поводом, председник Општине проф.др Игор Новаковић и члан општинског Већа, Бобан Микић уручили су малим фудбалерима 20 комплета тренерица у знак подршке њиховом раду. Сусрет руководства Градске општине Палилула са малим фудбалерима  ФК «Цар Константин» искоришћен је и за најаву учешћа ове спортске екипе, као представника Србије, на међународном фудбалском турниру у граду Лариса у Грчкој.

Председник Градске општине Палилула проф.др Игор Новаковић, изразио је задовољство овим сусретом и подсетио да је стратешка орјентација развоја Палилуле усмерена ка подршци омладини, њиховом образовању и васпитању и здравом психофизичком развоју. Спорт и рекреативне активности-по оцени председника Новаковића, имају важно место у остваривању овог циља.

Школа фудбала ФК Цар Константин намењена је дечацима узраста од 7 до 14 година.  Основни мотив школе је жеља да се што више дечака определи за бављење спортом што је од непроцењиве важности за њихов психо-физички развој у том узрасту-истакао је Владимир Најдановић, тренер и управник Школе. Он је посебно захвалио општини Палилула на подршци остваривању овог програма. Посвећени смо дуготрајном и мукотрпном процесу стварања нових генерација будућих фудбалера, свесни чињенице да су добри такмичарски резултати последица квалитетног рада на техничком усавршавању полазника наше школе-нагласио је Најдановић.  Учећи децу спорту и фудбалу, не запостављамо ни фер плеј, као неизоставни део фудбалске игре.